Mmmm! Chesterlar…

IMG_5480Tatlıları her ne kadar çok sevsem de benim asıl aşkım tuzlular. Akşam üstleri içtiğim çayın yanında genellikle tuzlu tercih ederim. Tarifini vereceğim bu güzeller çok tehlikeliler, sizi kendine hemen aşık edebiliyorlar.  Bir iki taneyle kalmak neredeyse imkansız, tadını alınca eliniz gayri ihtiyari bir şekilde arka arkaya tabağa uzanıveriyor. Bugüne kadar tadına bakıp da tarif istemeyen hiç olmadı.

Ben üzerine  kırmızı pul biber koyuyorum hoş bir lezzet veriyor ama siz istemezseniz koymayın , arzu ederseniz  rende kaşar peyniri de koyabilir siniz.

Size yüzde yüz başarı ve sükse  garanti ediyorum 😉

Malzemeler:

– 125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış )

– 1/2 çay bardağı sıvıyağ

– 1 yemek kaşığı sirke

– 1 su bardağı rende kaşar peyniri

– 1 çay kaşığı esmer şeker (yoksa beyaz toz şeker )

– 1 yumurta sarısı

– 1 çay kaşığı karbonat

– 1 çay kaşığı tuz

– 2 veya 2  1/2 su bardağı tam buğday unu ( yoksa normal un )

Yaplışı:

– Fırını 170 derece ısıtın.

– Önce kuru malzemeleri karıştırın. Unun hepsini koymayın. Daha sonra gerektikçe ekleyin.

– Sonra sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.

– Her ikisini birleştirin yumuşak bir hamur yapın.

– Buzdolabında yarım saat dinlendirin.

– İstenilen şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere dizin.

– 15 – 20 dakika kadar pişirin. Veya sizin fırın ne kadar sürede pişiriyorsa.

Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s